'De schilderijen van de Herentalse Viviane De Lausnay bieden een explosie van kleuren.  De kunstenares neemt in haar werken vooral bloemen, natuurelementen en dieren op. Maar ze brengt ze niet zomaar.

Op haar doeken blijft geen millimeter blank. Noem het kleurenexpressionisme. Haar werken brengen zuurstof in de lucht. Ze zijn haarscherp, maar suggereren ook raadselachtigheid, zoals bijvoorbeeld in de ogen van de wolf in een van de tentoongestelde werken.

Viviane De Lausnay groeide in de kunst in de Herentalse Academie voor Beeldende Kunst. Tom Liekens en Nick Andrews waren haar leerkrachten.

Tijdens de opening van de tentoonstelling was er een korte toespraak van schepen van cultuur Jan Michielsen. Een interactieve babbel tussen de kunstenares en Standaard-journalist Guy Tegenbos gaf een extra dimensie aan de opening.

Wegens de corona-maatregelen mochten er per half uur maar groepjes van 20 bezoekers gelijktijdig binnen.

De tentoonstelling is nog te bezoeken van zaterdag 3 oktober tot en met zondag 25 oktober in de Lakenhal, Grote Markt Herentals. U kan deze gratis bezoeken telkens op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur.

Foto's: Mark Jaspers/NNieuws